Daddy’s dilemma

On International Women's Day 2017 the magazine European Expression produced an issue on Gender Equality and Mainstreaming. I had the honour to write an article about fathers who struggle with their work/home balance. Daddy's dilemma [...]

Tampon trouble

Het lijkt wel alsof steeds meer vrouwen problemen ondervinden van tampons. Maar is hun slechte reputatie als verkapte kankerstaafjes terecht? Is het waar dat ze vol gif zitten? Hoeveel beter zijn biologische tampons?

Mama op de strafbank

De inkomensverschillen tussen de seksen worden steeds kleiner, maar een andere kloof blijft hardnekkig bestaan: die tussen moeders en vaders. Zodra vrouwen kinderen krijgen, leveren ze in op salaris.

Steun voor moeders

Nee, we hoeven niet perfect te zijn. Maar vooral moeders blijken de lat toch zo hoog te leggen dat ze er vroeg of laat tegenaan knallen. Daarom zijn in Amsterdam twee gratis spreekuren opgezet.

Bye bye baby belly

Veel moeders zijn trots op hun buik. De baby die erin heeft gezeten, liet z’n sporen na en dat is een mooi idee. Maar journalist Desiree Hoving vindt die rare bobbel helemaal niet zo prachtig. Zet ze de stap naar de plastisch chirurg?

Suikerbiet als grondstof

In 2017 verdwijnt het suikerquotum. Dan hebben we plotsklaps de mogelijkheid om 2 miljoen ton extra suikerbieten te verbouwen. De chemische industrie staat te springen om dit overschot.

Test-stress

Roos hoorde al in de 14de week dat haar baby een afwijking had. Annemieke moest zeven keer terugkomen voor een echo omdat de dokter het niet vertrouwde. En bij Ines leek alles in orde, maar was het niet. Prenatale screening: geruststeller of onruststoker?