Portfolio

Een selectie uit mijn gepubliceerde werk:

Geen malaria, wel depressief

Mijn moeder worstelt met depressies sinds ze kortstondig het antimalariamiddel Lariam slikte. Toeval of is er iets raars aan de hand met dit veel voorgeschreven middel? Voor de Volkskrant zocht ik het uit.

Kopstukken

Voor tijdschrift De Ingenieur maakt Desiree de rubriek Kopstuk. Aan de hand van gesprekken met familie, vrienden en collega's portretteert ze bijzondere ingenieurs, waaronder nobelprijswinnaar Ben Feringa en minister Eric Wiebes.

Daddy’s dilemma

On International Women's Day 2017 the magazine European Expression produced an issue on Gender Equality and Mainstreaming. Desiree had the honour to write an article about fathers who struggle with their work/home balance.

Tampon trouble

Het lijkt wel alsof steeds meer vrouwen problemen ondervinden van tampons. Maar is hun slechte reputatie als verkapte kankerstaafjes terecht? Is het waar dat ze vol gif zitten? Hoeveel beter zijn biologische tampons?

Mama op de strafbank

De inkomensverschillen tussen de seksen worden steeds kleiner, maar een andere kloof blijft hardnekkig bestaan: die tussen moeders en vaders. Zodra vrouwen kinderen krijgen, leveren ze in op salaris.

Steun voor moeders

Nee, we hoeven niet perfect te zijn. Maar vooral moeders blijken de lat toch zo hoog te leggen dat ze er vroeg of laat tegenaan knallen. Daarom zijn in Amsterdam twee gratis spreekuren opgezet.

Bye bye baby belly

Veel moeders zijn trots op hun buik. De baby die erin heeft gezeten, liet z’n sporen na en dat is een mooi idee. Maar Desiree Hoving vindt die rare bobbel helemaal niet zo prachtig. Zet ze de stap naar de plastisch chirurg?

Suikerbiet als grondstof

In 2017 verdwijnt het suikerquotum. Dan hebben we plotsklaps de mogelijkheid om 2 miljoen ton extra suikerbieten te verbouwen. De chemische industrie staat te springen om dit overschot.

Test-stress

Roos hoorde al in de 14de week dat haar baby een afwijking had. Annemieke moest zeven keer terugkomen voor een echo omdat de dokter het niet vertrouwde. En bij Ines leek alles in orde, maar was het niet. Prenatale screening: geruststeller of onruststoker?

Ouderwets ontwerpen

Architecten zijn dankzij computerprogramma's in staat om steeds ingewikkeldere ontwerpen te maken. Maar weten ze die ook efficiënt te realiseren? Nee, vindt hoogleraar Philippe Block.

De eerste baby van drie ouders

In Groot-Brittannië is er hoop voor vrouwen met een bepaalde erfelijke afwijking. Dankzij een nieuwe IVF techniek erven hun kinderen die afwijking niet meer. Hoe zit dat in Nederland?

Therapie taboe voor zwangeren

Zwanger en toch somber? Daarop rust een taboe. Nog steeds. Moeders in spe zoeken zelden hulp. Wellicht dat een online behandeling van hun psychische klachten uitkomst biedt.

Uit het juiste hout

Voor OneWorld keek ik binnen bij mensen met duurzame ambities. Deze keer interviewde en fotografeerde ik Tineke en Herma in de Noordoostpolder. “We voelen dat de aarde schreeuwt.”