Portfolio

Een selectie uit mijn gepubliceerde werk:

Interview Joop Roodenburg

De meeste politici hebben weinig verstand van techniek, volgens Joop Roodenburg. Ik sprak hem als dagvoorzitter van de jaarlijkse alumnidag, maar was daarvoor al langs geweest voor een interview. 

Geen malaria, wel depressief

Mijn moeder worstelt met depressies sinds ze kortstondig het antimalariamiddel Lariam slikte. Toeval of is er iets raars aan de hand met dit veel voorgeschreven middel? Voor de Volkskrant zocht ik het uit.

Portretten van ingenieurs

Voor tijdschrift De Ingenieur portretteerde ik aan de hand van gesprekken met familie, vrienden en collega's bijzondere ingenieurs, waaronder scheikundige Ben Feringa en architecte Francine Houben.

Tampon trouble

Het lijkt wel alsof steeds meer vrouwen problemen ondervinden van tampons. Maar is hun slechte reputatie als verkapte kankerstaafjes terecht? Is het waar dat ze vol gif zitten? Hoeveel beter zijn biologische tampons?

Mama op de strafbank

De inkomensverschillen tussen de seksen worden steeds kleiner, maar een andere kloof blijft hardnekkig bestaan: die tussen moeders en vaders. Zodra vrouwen kinderen krijgen, leveren ze in op salaris.

Ouderwets ontwerpen

Architecten zijn dankzij computerprogramma's in staat om steeds ingewikkeldere ontwerpen te maken. Maar weten ze die ook efficiënt te realiseren? Nee, vindt hoogleraar Philippe Block.

Follow the North

When it comes to gender equality, Scandinavians appear to be ahead of the game. What is their secret? "Gender equality policies are only as effective as a culture is progressive".