Daddy’s dilemma

On International Women's Day 2017 the magazine European Expression produced an issue on Gender Equality and Mainstreaming. Desiree had the honour to write an article about fathers who struggle with their work/home balance.

Steun voor moeders

Nee, we hoeven niet perfect te zijn. Maar vooral moeders blijken de lat toch zo hoog te leggen dat ze er vroeg of laat tegenaan knallen. Daarom zijn in Amsterdam twee gratis spreekuren opgezet.

Bye bye baby belly

Veel moeders zijn trots op hun buik. De baby die erin heeft gezeten, liet z’n sporen na en dat is een mooi idee. Maar Desiree Hoving vindt die rare bobbel helemaal niet zo prachtig. Zet ze de stap naar de plastisch chirurg?

Test-stress

Roos hoorde al in de 14de week dat haar baby een afwijking had. Annemieke moest zeven keer terugkomen voor een echo omdat de dokter het niet vertrouwde. En bij Ines leek alles in orde, maar was het niet. Prenatale screening: geruststeller of onruststoker?

De eerste baby van drie ouders

In Groot-Brittannië is er hoop voor vrouwen met een bepaalde erfelijke afwijking. Dankzij een nieuwe IVF techniek erven hun kinderen die afwijking niet meer. Hoe zit dat in Nederland?

Therapie taboe voor zwangeren

Zwanger en toch somber? Daarop rust een taboe. Nog steeds. Moeders in spe zoeken zelden hulp. Wellicht dat een online behandeling van hun psychische klachten uitkomst biedt.