Over Desiree

Journalist, fotograaf en dagvoorzitter

Mensen in staat stellen de zin van de onzin te scheiden. Dat wil ik graag.

Als student communicatiewetenschap aan de Universiteit Twente leerde ik wat de invloed van techniek op de samenleving is en vice versa. Daar deed ik tijdens mijn eerste baan bij TNO onderzoek naar. Tijdens promotieonderzoek aan de Technische Universiteit Delft leerde ik hoe wetenschap werkt.

In 2007 maakte ik een carrièreswitch, omdat ik me als journalist in met meerdere onderwerpen bezig kan houden, die ook nog eens maatschappelijk relevanter zijn. Bovendien hou ik van het doorprikken van mythes en bakerpraatjes en heb ik als journalist een uitstekend excuus om onbekenden het hemd van het lijf te vragen.

Bij dagblad Cobouw (de dagelijkse krant voor de bouwsector) leerde ik nieuws en reportages schrijven, de rol van kritische wetenschapsjournalist maakte ik me eigen bij het tijdschrift NWT (het huidige New Scientist) en wetenschap in beeld brengen deed ik voor het eerst bij televisieprogramma Hoe?Zo! Eind 2009 begon ik als zelfstandig ondernemer. Ik schrijf onder meer voor De Volkskrant, Het Parool, Opzij, De Ingenieur en NEMO Kennislink.

> Bekijk mijn portfolio

Desiree-Hoving-moderator

Wetenschapsjournalistiek

Ik volgende de introductiecursus journalistiek aan Hogeschool Utrecht, de cursus wetenschapsjournalistiek bij de Stichting Cursussen Wetenschapscorrespondentie, de Masterclass Bladenmaken van de Nederlandse Vereniging van Journalisten, de basisopleiding fotografie aan de Fotovakschool en de training Leren modereren.

Ik ben lid van de Vereniging van Wetenschapsjournalisten en van de Vakgroep GoedeDagVoorzitters. Met mijn journalistencollectief Bureau Wibaut deel ik een kantoorruimte aan de Wibautstraat in Amsterdam.

Neem contact op voor een offerte

Huur Desiree in voor: