Over Desiree

Journalist, fotograaf en dagvoorzitter

Mensen in staat stellen de zin van de onzin te scheiden. Dat wilde ik als student Toegepaste Communicatiewetenschap bij de Universiteit Twente leren.

Daarvoor moest ik eerst weten hoe wetenschappers te werk gaan. Mijn carrière begon ik als onderzoeker bij TNO en vervolgens begon ik aan een promotieonderzoek bij de Technische Universiteit Delft. In 2007 maakte ik een carrièreswitch, omdat ik als journalist kritisch kan zijn over wetenschappelijk onderzoek, mythes en bakerpraatjes kan doorprikken en naast theorie ook praktijk aan bod kan laten komen.   

> Bekijk mijn portfolio

DesireeHoving-wetenschapsjournalist
Desiree-Hoving-moderator

Wetenschapsjournalistiek

Sindsdien schreef ik nieuws in dienst van dagblad Cobouw (de dagelijkse krant voor de bouwsector), bedreef ik wetenschapsjournalistiek bij het tijdschrift NWT (het huidige New Scientist) en bracht ik wetenschap in beeld bij het televisieprogramma Hoe?Zo!. Ook volgde ik de introductiecursus journalistiek aan Hogeschool Utrecht, de cursus wetenschapsjournalistiek bij de Stichting Cursussen Wetenschapscorrespondentie, de Masterclass Bladenmaken van de Nederlandse Vereniging van Journalisten en de basisopleiding aan de Fotovakschool. Eind 2009 begon ik als freelancer.

Ik ben lid van de Vereniging van Wetenschapsjournalisten en de FreeLancers Associatie. Met mijn journalistencollectief Bureau Wibaut deel ik een kantoorruimte aan de Wibautstraat in Amsterdam.

Neem contact op voor een offerte

Huur Desiree in voor: