Over Desiree

Dagvoorzitter en wetenschapsjournalist

Mijn journalistieke carrière gebruik ik om wetenschappers en techneuten beter te laten communiceren met elkaar en met mensen zoals u en ik.

Dat doe ik het liefst als dagvoorzitter in Nederland en als moderator in het buitenland. In 2019 stond ik dertig keer op het podium bij zeer uiteenlopende bijeenkomsten. Mijn sterke punten zijn om experts de juiste vragen te stellen en mensen in de zaal mee te laten praten.

Tijdens mijn werkzame leven heb ik altijd samengewerkt met mensen van verschillende wetenschappelijke disciplines. In het begin als onderzoeker bij TNO en bij de TU Delft, later als journalist bij het dagblad Cobouw (de dagelijkse krant voor de bouwsector), het tijdschrift NWT (het huidige New Scientist) en het televisieprogramma Hoe?Zo!

Eind 2009 begon ik als zelfstandig ondernemer. In schrijf soms nog voor onafhankelijke media zoals De Volkskrant, De Ingenieur, De Groene Amsterdammer en Libelle. Tegenwoordig sta ik veel vaker op het podium, onder meer in opdracht van Artis, De Zwijger, Energie Beheer Nederland, NEMO Science Museum, NEN, RIVM, TU Delft, TU Eindhoven en VHTO.

Desiree-Hoving-moderator

Opleidingen en lidmaatschappen

Ik studeerde Communicatiewetenschappen aan de Universiteit Twente, volgde de introductiecursus journalistiek aan Hogeschool Utrecht, de cursus wetenschapsjournalistiek bij de Stichting Cursussen Wetenschapscorrespondentie, de Masterclass Bladenmaken van de Nederlandse Vereniging van Journalisten, de basisopleiding fotografie aan de Fotovakschool en de training Leren modereren.

Ik ben lid van de Vereniging van Wetenschapsjournalisten en van de Vakgroep GoedeDagVoorzitters. Met mijn journalistencollectief Bureau Wibaut deel ik een kantoorruimte aan de Wibautstraat in Amsterdam.

Neem contact op voor een offerte

Huur Desiree in voor: