Journalist

Zin van onzin scheiden

Als journalist ga ik grondig te werk. Het liefst zoek ik degene die ik interview op of bezoek met een wetenschapper een onderzoekslocatie om een reportage te maken. Ook duik ik graag in de vakliteratuur om de wetenschappelijke consensus over een onderwerp te achterhalen.

Mijn beste verhalen zijn een mengeling van persoonlijke interviews, reportage en achtergrondinformatie. Ik hou ook van kleine anekdotes en ervaringsverhalen, maar gebruik deze vooral om grotere maatschappelijke kwesties te bespreken.

Desiree-Hoving-journalist-parool-steun-moeders

Een onderwerp op verschillende manieren belichten

Ik zoek naar verschillende manieren om een onderwerp te belichten. Zo maak ik voor tijdschrift De Ingenieur elke maand een portret van een succesvolle techneut. Hiervoor interview ik een familielid, een vriend, een studiegenoot, een collega en/of een manager. Ik portretteerde onder meer: nobelprijswinnaar Ben Feringa, kunstenaar Theo Jansen, ontwerper Daan Roosegaarde en minister Eric Wiebes.

Voor een achtergrondverhaal voor feministisch maandblad Opzij over hoe het komt dat zo weinig mannen structureel minder gaan werken zodra ze vader worden, interviewde ik niet alleen tien fulltime werkende vaders, maar dook ook in de cijfers van het CBS en in de wetenschappelijke literatuur die verklaart waarom mannen zich nog steeds kostwinner voelen en waarom ze geacht worden aan hun traditionele sekserol te voldoen.

Highlights van artikelen

Geen malaria, wel depressief

Mijn moeder worstelt met depressies sinds ze kortstondig het antimalariamiddel Lariam slikte. Toeval of is er iets raars aan de hand met dit veel voorgeschreven middel? Voor de Volkskrant zocht ik het uit.

Kopstukken

Voor tijdschrift De Ingenieur maakt Desiree de rubriek Kopstuk. Aan de hand van gesprekken met familie, vrienden en collega's portretteert ze bijzondere ingenieurs, waaronder nobelprijswinnaar Ben Feringa en minister Eric Wiebes.

Daddy’s dilemma

On International Women's Day 2017 the magazine European Expression produced an issue on Gender Equality and Mainstreaming. Desiree had the honour to write an article about fathers who struggle with their work/home balance.

Tampon trouble

Het lijkt wel alsof steeds meer vrouwen problemen ondervinden van tampons. Maar is hun slechte reputatie als verkapte kankerstaafjes terecht? Is het waar dat ze vol gif zitten? Hoeveel beter zijn biologische tampons?